Nemška pivovarna Neuzeller Klosterbräu trdi, da je razvila postopek za izdelavo oziroma predelavo katere koli vrste piva v – prah. In to vključno z mehurčki, peno, nekoč pa tudi alkoholom. Uporabnik nato le doda vodo in dobi pijačo, ki se menda ne razlikuje od »originala«, pa naj gre za svetlo, temno pivo, ležak ali katerokoli drugo vrsto.
Would you drink a pint of 'powder beer'?CLARIFICATION: A brewery in Eastern Germany has developed an alcohol-free beer powder to reduce the carbon footprint of beer exports. We deleted a video to clarify the wording of powdered beer and beer powder.
Objavil/a Reuters dne Torek, 21. marec 2023
Ta inovativni izdelek je zasnovan predvsem kot alternativa obstoječemu izvozu na bolj oddaljene trge. »Ni smiselno uvažati steklenih steklenic, jih polniti z nemško vodo in nato pivo poslati v Afriko, na Kitajsko ali kam drugam«, menijo. Nemške pivovarne bodo tako najverjetneje še naprej proizvajale tradicionalno pivo za evropski trg, »prašna« oblika pa bo namenjena izvozu bolj oddaljenim kupcem, kamor bo prispela s kar 90-odstotnim prihrankom pri prevoznih stroških.
Hmm…
Vir: Neuzeller Klosterbräu